woensdag 1 maart 2017

Comedonen & Milia's


Hey Allemaal,
Dit blog gaat over comedonen en milia's. 
Wil jij weten wat comedonen en milia's zijn? Wat het verschil is tussen comedonen en milia's? Hoe comedonen en milia's gevormd worden? En wat je kunt doen om comedonen en milia's te voorkomen?
Dan is dit een blog speciaal voor jou om antwoorden te krijgen op jou vragen!


Wat zijn comedonen en milia's?

Comedonen

Comedonen of ook wel mee-eters ontstaan doordat de uitmonding van een haarzakje zich heeft gevuld met hoorn en een overmatige hoeveelheid talg. Comedonen komen zowel voor met een verwijde als een vernauwde opening. Bij een verwijde opening hebben de comedonen een zwart kopje, en worden ze ook wel blackhead genoemd. De zwarte kleur wordt veroorzaakt door het pigment melanine dat zich in de comedo of mee-eters bevindt.
Ook komen comedonen voor die een wit kopje hebben, ze worden dan whitehead genoemd en deze vorm lijkt erg op een gerstekorrel. Bij witte comedonen zijn de openingen vernauwd.
De meeste klachten van comedonen komen voor op de neus, in of achter de oren en op het voorhoofd en de kin. Er zijn veel verschillende oorzaken voor het ontstaan van comedonen zoals: hormonen, psychologische aandoeningen, hygiëne problemen, erfelijkheid of stress.

Milia's

Milia's worden ook wel gerstekorrels genoemd, dit is een porie die door een verstopping in de afvoergang van de talgklieren of zweetklieren ontstaat. Door teveel aan dode huidcellen op je huid kan de afvoergang van de talgklier geblokkeerd raken. Door deze blokkade ontstaat een korreltje op de huid. Wanneer de afvoer van talg door blijft gaan wordt het korreltje groter en groter. Een milia is dus talg die zich door een verstopping ophoopt onder de huid.
Milia's komen vaak voor in het gezicht en vaak komen ze voor bij mensen met een vochtarme en/of droge huid. Ze komen het meest voor rondom de ogen, omdat rondom de ogen de huid vaak vochtarm is en erg dun.


Hoe voorkom je comedonen en milia's?

Comedonen

Comedonen kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Het is belangrijk om te kijken welke van deze oorzaken voor jou misschien mee spelen in het ontstaan van comedonen.
Reinig je je huid wel goed genoeg? Gebruik je de goede producten? Heb je last van veel stress? Spelen de hormonen mee? Allemaal vragen die van belang kunnen zijn om comedonen in de toekomst te kunnen voorkomen.
Welke oorzaken ook meespelen het is altijd belangrijk om je huid goed te reinigen als je comedonen wilt voorkomen. Heb je al last van comedonen? Laat je dan adviseren door een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste. Je wilt snel van je comedonen af en bent misschien soms geneigd om ze zelf uit te knijpen of met poriënstrips aan de slag te gaan.
Helaas maak je het hiermee vaak erger omdat je door het uitknijpen of door het gebruik van poriënstrips snel de huid kan beschadigen, misschien onhygiënisch te werk gaat of littekens veroorzaakt.

Milia's

Milia's kun je voorkomen door te zorgen dat de uitvoergang van de talgklier niet verstopt of geblokkeerd raakt. Het is dus belangrijk dat je de dode huidcellen die op je huid aanwezig zijn, regelmatig verwijdert. Dit kun je doen door regelmatig je huid te laten scrubben bij een schoonheidsspecialiste of zelf regelmatig je huid goed te scrubben.
Milia's komen vaak voor bij een droge en/of gevoelige huid, kijk daarom goed uit dat je met het scrubben/verdunnen van je huid voorzichtig te werk gaat.



Comedonen en milia's verwijderen bij een schoonheidsspecialiste

Hoe worden comedonen en milia's eigenlijk verwijdert bij een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste?

Comedonen

Comedonen worden bij een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste vaak op de volgende manier verwijdert:
  1. De schoonheidsspecialiste draagt handschoenen in verband met de hygiëne vanwege eventueel infectiegevaar.
  2. De schoonheidsspecialiste desinfecteert altijd eerste je huid met 70% alcohol of en ander huiddesinfectiemiddel en herhaalt dit altijd tijdens de behandeling.
  3. Een gesloten comedo wordt altijd eerst voorzichtig ingeprikt met een steriele naald.
  4. Daarna wikkelt ze gaasjes of tissues om de wijsvingers
  5. De wijsvingers worden naast het comedo op je huid geplaatst en de wijsvingers drukken met de walletjes van haar vingers de comedo van onderen naar boven. Deze techniek wordt herhaald totdat de comedo in zijn geheel verwijderd is. Hierbij houdt de schoonheidsspecialiste altijd rekening met het omliggende weefsel, zodat deze niet beschadigt.

Milia's

Milia's worden bij een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste vaak op de volgende manier verwijdert:
  1. De schoonheidsspecialiste draagt handschoenen in verband met de hygiëne vanwege eventueel infectiegevaar.
  2. De schoonheidsspecialiste desinfecteert altijd eerste je huid met 70% alcohol of en ander huiddesinfectiemiddel en herhaalt dit altijd tijdens de behandeling.
  3. De schoonheidsspecialiste opent je huid met behulp van een steriele naald, waarmee ze de huid bij het milium plat in prikt. Dit is niet pijnlijk als het inprikken op een goede platte manier wordt gedaan.
  4. Daarna drukt ze voorzichtig het milium uit met een gaasje of tissues om de wijsvingers, hierbij zorgt ze er altijd voor dat de omliggende huid niet beschadigt.
  5. Er wordt altijd goed gekeken en gecontroleerd of het milium volledig verwijderd is.

Advies en tips

# Reinig dagelijks het liefst 2x je gezicht, zorg er zoveel mogelijk voor dat je zowel 's ochtends als 's avonds je gezicht grondig reinigt, hiermee voorkom je onzuiverheden. 'S avond reinigen is belangrijk omdat je dan je huid vrij maakt van alle vieze stoffen waar je de gehele dag mee in aanraking bent gekomen. Ook is reiniging 's avonds erg belangrijk, omdat je je gezicht vrij maakt van alle make-up die de gehele dag je poriën hebben afgesloten. 'S nachts voert je lichaam afvalstoffen af via de poriën, daarom is het erg belangrijk dat je ook in de ochtend je gezicht weer goed reinigt. Zo begin je de dag met een heerlijk, fris en gereinigd gezicht.
# Heb je last van comedonen en milia's? Vermijd dan zware oog make-up die de poriën kunnen verstoppen, voornamelijk make-up met minerale oliën kun je het beste vermijden.

 
# Gebruik een goede oogverzorging om de huid rondom de ogen goed te hydrateren. Een goed gehydrateerde huid is veel minder gevoelig voor milia's
# Heb je last van veel comedonen of milia's, wees dan voorzichtig met poriënstrips en het uitdrukken van de comedonen en milia's. Dit kan namelijk de klachten verergeren en je kunt hiermee je huid beschadigen.
# Wil je graag hulp en advies?
Vraag dan een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste om naar je huid te kijken en eventuele oorzaken samen met jou te achterhalen.
# In overleg met een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste kun je producten gaan gebruiken zoals een scrub, waarmee je de dode huidcellen van je huid verwijdert. De schoonheidsspecialiste kan je advies geven op welke manier je dit het beste kunt doen en zij kan nadat ze een huidanalyse heeft gemaakt van jouw huid, producten adviseren die afgestemd zijn op jouw huidtype.


Ik hoop dat je het leuk vond om dit blog te lezen en wat met de tips kunt die ik je heb gegeven.
Wil je graag nog meer tips over comedonen en milia's? Boek dan een afspraak bij Schoonheidssalon Younique Identity in Hengelo of stuur me een berichtje via mijn facebookpagina Younique Identity
Tot snel!



Liefs Marlijn