woensdag 7 december 2016

Dieptereiniging van je gezicht


Hey Allemaal,
Dit blog gaat over het volgende onderdeel van de reiniging van je gezicht, de dieptereiniging.
Wat is nu precies een dieptereiniging? Welke apparaten en producten zijn er voor een dieptereiniging? Wat is een peeling, lysing en een scrub en voor welk huidtype gebruik ik deze? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen een peeling, lysing en een scrub?

Dieptereiniging

Tijdens een dieptereiniging wordt je huid intensiever gereinigd dan tijdens een oppervlaktereiniging, bij een dieptereiniging kunnen ook comedonen en/of milia's worden verwijdert.
De dieptereiniging begint altijd met een voorbehandeling.
Er zijn verschillende voorbehandelingen mogelijk met bijvoorbeeld een:

  • warmtedampapparaat
  • paraffinemasker
  • lijnzaadpakking
  • warm kompres
  • huidverwarmend apparaat

Waterdampapparaat

Met een waterdampapparaat kun je je huid verwarmen en verweken. Dit is een goede voorbehandeling, voordat je onzuiverheden worden verwijdert door een schoonheidsspecialiste.



Paraffinemasker

Een paraffinemasker is ook een goede verwarmer en verwerker van je huid. Dit masker vormt over je huid een afsluitende laag, hierdoor komt de transpiratie op gang en verweken je bovenste huidlagen. Milia's en comedonen kunnen vervolgens makkelijker worden verwijderd.
Een paraffinemasker bevordert ook je huiddoorbloeding, werkt ontstekingsremmend en verzacht je huid.
Paraffine is een mineraal vet uit de bodem van de aarde, deze paraffine moet je smelten om te gebruiken bij een masker. Het is absoluut niet geschikt als masker voor mensen met tele’s en rosacea.

Lijnzaadpakking

Een lijnzaadpakking verwarmt en verweekt ook de huid. Deze behandeling kun je ook toepassen als voorbehandeling bij het verwijderen van onzuiverheden.
Een lijnzaadpakking is rijk aan oliën met vitamines op basis van linolzuur en bevat slijmstoffen. Deze pakking is een goede voorbehandeling voor het verwijderen van comedonen en onzuiverheden. Daarom is deze pakking het meest geschikt voor een vette en onzuivere huid, een vochtarme en slecht doorbloede huid.



Warme kompressen

Een warm kompres is een hele eenvoudige voorbehandeling. Een kompres kan warm gemaakt worden in een speciale handdoekwarmer, of simpel door gebruik te maken van warm water. Een warm kompres breng je altijd aan op je gereinigde huid voor het verwarmen en verweken van je huid. 

Huidverwarmende apparatuur

De huid kan ook verwarmt worden door het gebruik van een infraroodlamp. Infraroodbestraling mag gebruikt worden bij een oudere huid of een slecht doorbloede huid. Deze lamp is absoluut niet geschikt voor een huid die snel op warmte reageert met roodheden.

De hoornlaag



De hoornlaag is de bovenste laag van je huid, een verdikte hoornlaag heeft nadelen, je huiddoorbloeding is vertraagt wat ervoor zorgt dat je celdeling wordt belemmert. Ook reageert je huid minder snel op prikkels en vermindert het opnamevermogen. Door gebruik te maken van een peeling, lysing of een scrub kun je je dode opperhuidcellen verwijderen. Als je dode opperhuidcellen verwijdert zijn, kunnen je comedonen en milia's makkelijker verwijdert worden.
Ook kunnen de werkstoffen uit een dag of nachtcrème beter worden opgenomen door je huid.

Lysing

Het woord lysing komt van het Griekse woord 'lusis' dat losmaken betekent.
Een peeling en lysing kunnen dezelfde stoffen bevatten, met uitzondering van de schurende bestanddelen die in een peeling zitten.
In een lysing staat de werking van de enzymen (papayotine en pepsine) voorop, dit zijn enzymen die ervoor zorgen dat je hoornlaag verdund.
Een lysing is geschikt voor ieder huidtype omdat je niet hoeft te schrubben en er geen schurende bestanddelen in zitten.

Een lysing is geschikt voor de behandeling van de volgende huidtypes:
  • een huid met roodheden;
  • actieve acne;
  • een oudere en verslapte huid;
  • een lysing is geschikt voor ieder huidtype.

 

Peeling

Het woord peeling is afkomstig van het Engels woordt 'to peel' dat schillen betekent. Een peeling kan de volgende werkzame stoffen bevatten:
  • Hoornstofverwekende stoffen zoals bijvoorbeeld plantaardige extracten van een paardebloem, lindebloesem of van brandnetel;
  • schurende stoffen zoals krijt, marmerpoeder of kietelzuur; 
  • hoornstofsplitsende stoffen zoals bijvoorbeeld pepsine (dit is een dierlijk eiwitsplitsend enzym) en papayotine (dit is een plantaardig eiwitsplitsend enzym);
  • organische zuren, deze zorgen ervoor dat je cellen van de hoornlaag loskomen voorbeelden zijn wijnsteenzuur, citroenzuur of melkzuur.
Een peeling is geschikt voor de behandeling van de volgende huidtypes:
  • een huid met littekens;
  • passieve acne;
  • een verdikte hoornlaag;
  • een vette, grove huid.
Een peeling is niet geschikt voor de volgende huidbeelden/huidtypes:
  • een huid met roodheden;
  • een dunne en gevoelige huid;
  • actieve acne;
  • een oudere en verslapte huid.

Scrub

In een scrub zitten geen hoornsplitsende stoffen en een scrub bevat alleen schurende bestanddelen en heeft hierdoor alleen een mechanische werking.

Een scrub is geschikt voor de behandeling bij:
  • een sterk verhoornde huid;
  • een huid met littekens.
Een scrub is absoluut niet geschikt voor de behandeling van een huid met roodheden, actieve acne, een dunne en gevoelige huid of een oudere en verslapte huid .


Dieptereinigingsadvies 

 
Wil je je huid goed verzorgen en onzuiverheden en roodheden voorkomen reinig dan minimaal 2x per dag je gezicht. Let goed op welke producten je gebruikt, ze moeten wel geschikt zijn voor jouw huidtype. Heb je bijvoorbeeld een erg rode huid die vaak snel reageert op producten, kies dan voor een lysing en niet voor een peeling. Een lysing bevat geen schurende bestanddelen en is zachter voor je huid.
Heb je een huid met veel actieve acne, zorg dan ook dat je voor een zachte lysing kiest. Een peeling en een scrub zijn absoluut niet geschikt voor jouw huid!
Twijfel je over jouw huidtype en welke producten goed passen bij jouw huid? Zorg dan dat je je laat adviseren door een goede, gediplomeerde schoonheidsspecialiste. Zo voorkom je dat je je huid behandelt met verkeerde producten en zal je merken dat je huid er veel beter uit gaat zien.


Wil je een goede verzorgde huid? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk 's ochtends en 's avonds je gezicht grondig reinigt, hiermee voorkom je onzuiverheden. 
'S avond reinigen is belangrijk omdat je dan je huid vrij maakt van alle vieze stoffen waar je de gehele dag mee in aanraking bent gekomen. Ook is reiniging 's avonds erg belangrijk, omdat je je gezicht vrij maakt van alle make-up die de gehele dag je poriën hebben afgesloten. 'S nachts voert je lichaam afvalstoffen af via de poriën, daarom is het erg belangrijk dat je ook in de ochtend je gezicht weer goed reinigt. Zo begin je de dag met een heerlijk, fris en gereinigd gezicht. Als je vervolgens na het reinigen een gezichtscrème aanbrengt, wordt deze ook nog is veel beter opgenomen door de huid.






Ik hoop dat je het leuk vond om dit blog te lezen en wat met de tips kunt die ik je heb gegeven. In de volgende blogs ga ik schrijven over comedonen & milia's en maskers & pakkingen.
Wil je graag nog meer tips over het reinigen van je gezicht? Boek dan een afspraak bij Schoonheidssalon Younique Identity in Hengelo of stuur me een berichtje via mijn facebookpagina Younique Identity
Tot snel!



Liefs Marlijn


woensdag 2 november 2016

Oppervlaktereiniging van je gezicht

Hey Allemaal,
Dit blog gaat over één onderdeel van de reiniging van je gezicht, namelijk de oppervlakte reiniging. In de volgende blogs kun je meer lezen over de dieptereiniging en over maskers en pakkingen.
Wat is nu precies een oppervlakte reiniging? Waarom moet ik mijn gezicht dagelijks reinigen? Hoe weet ik welk reinigingsproduct ik kan gebruiken en wat zijn de verschillen tussen de reinigingsproducten?

Oppervlaktereiniging

Tijdens een oppervlaktereiniging verwijder je afvalstoffen en make-up van je huid, je reinigt dus alleen de buitenste laag van de opperhuid tijdens deze reiniging. Over het algemeen wordt voor een oppervlakte reiniging gebruik gemaakt van een reinigingsmelk en lotion in combinatie met wattenschijfjes, terwijl er veel meer mogelijkheden zijn voor het reinigen van je gezicht.

Reinigingsproducten voor een oppervlakte reiniging

Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken voor het reinigen van je gezicht:
  • reinigingscrème
  • reinigingsgel
  • reinigingsmelk
  • mousserende reinigingsemulsie
  • wascrème
  • reinigingsolie/hydrofiele olie
  • lotion/tonic
  • zeep
  • oogmake-up remover
Wat is het verschil tussen deze verschillende producten? Ik ga kort per reinigingsproduct vertellen wat de voordelen zijn van dit product.


Reinigingscrème

Een reinigingscrème is een watervrije crème, de crème bestaat uit puur en gezuiverd mineraal vet zoals bijvoorbeeld vaseline. Aan dit gezuiverde minerale vet wordt vaak plantaardig vet toegevoegd, dit zorgt ervoor dat de crème minder kleverig is.
Het voordeel van een crème als reinigingsproduct is dat deze als het ware smelt op je huid en het vet en vuil opneemt, daardoor is dit product goed te verwijderen. Een reinigingscrème kun je het beste gebruiken voor het verwijderen van hele zware make-up.


Reinigingsgel

Een reinigingsgel bevat geen vetten, maar stoffen die in een oplosmiddel zoals water op zwellen.
Ook een reinigingsgel verwijder je eenvoudig met water. Zo is bijvoorbeeld de reinigingsgel puri soft van Dr. Grandel erg fijn in gebruik en verwijdert op een makkelijke en goede manier je make-up en de afvalstoffen van je huid.
Reinigingsgel Dr. Grandel Elements of Nature Puri Soft


Reinigingsmelk

Een reinigingsmelk is een olie-in-wateremulsie (o/w emulsie), dit houdt in dat het grootste gedeelte uit water bestaat en een klein gedeelte uit vet. Een reinigingsmelk bevat meestal minerale vetten zoals paraffine en vaseline, deze vetten zijn lichaamsvreemde vetten. Je huid kan deze vetten niet opnemen.

Minerale vetten hebben goede reinigende eigenschappen:
  • ze zijn goed te verdelen over je huidoppervlak
  • ze vermengen zich goed met vuil op je huidoppervlak 

Doordat je huid deze vetten niet kan opnemen, kan een reinigingsmelk goed gebruikt worden als reinigingsproduct.
Over het algemeen zijn de reinigingsmelk producten geschikt voor alle huidtypen, toch worden deze producten steeds meer aangepast aan verschillende huidtypen.


Mousserende reinigingsemulsies

Mousserende reinigingsemulsies zijn net als een reinigingsmelk een olie-in-wateremulsie. Je brengt deze met water aan op je huid, waardoor het gaat schuimen. Doordat deze emulsie gaat schuimen worden de werkzame stoffen goed verdeeld over je huid. De reinigende werking is doordat deze gaat schuimen erg intensief.

Mousserende reinigingsemulsie: Dr. Grandel Gentle foam cleanser


Wascrème 

Een wascrème is ook een olie-in-water emulsie net als een reinigingsmelk, wel is deze wascrème veel minder vloeibaar. Ook dit product verwijder je met water.


Hydrofiele olie

Een hydrofiele olie kan waterdeeltjes aan zich binden, dit komt doordat de olie vermengd is met een olie-in-wateremulgator. Vaak worden plantaardige oliën gebruikt in deze hydrofiele olie producten.
Één van de voordelen van een hydrofiele olie is dat het vet en vuil kan opnemen, waardoor dit vet en vuil goed verwijdert kan worden. Nog een voordeel van de hydrofiele olie is dat dit product weinig vocht onttrekt aan je huid, om deze reden wordt een hydrofiele olie vaak gebruikt bij een vochtarme huid.


Lotion/tonic

De benaming lotion of tonic wordt vaak voor hetzelfde product gebruikt. Een tonic of lotion is een waterige oplossing. Vaak bevatten deze producten een lage hoeveelheid alcohol, de reden hiervoor is dat alcohol een ontvettende en samentrekkende werking heeft op je huid.
Een lotion of tonic gebruik je na het reinigen met een crème, melk of gel. Dit doe je omdat een lotion of tonic de laatste resten van het reinigende product wegneemt, je huid verfrist, je poriën sluit en de zuurgraad van je huid herstelt.

Soft Tonic Dr. Grandel


Zeep

Een reiniging met water en zeep werkt zeer grondig en lijkt in eerste instantie een goede manier om je gezicht te reinigen. Zeep heeft een heel groot nadeel dat het alle natuurlijke vetsubstanties aan je huid onttrekt. Daarnaast veroorzaakt zeep een basische reactie aan het huidoppervlak. De natuurlijke beschermlaag van je huid (de zuurmantel) wordt met het reinigen met zeep ook verwijdert. Dit is voor een keertje natuurlijk niet zo erg, maar als je dagelijks wilt gaan reinigen met zeep is dit erg slecht voor de conditie van je huid. Reinigen met zeep is echt geen geschikte methode voor het dagelijks reinigen van je gezicht!


Oogmake-up remover 

Een oogmake-up remover is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid rondom de ogen.
Je hebt kant-en-klare oorgmake-up remover pads (dit zijn pads die gedrenkt zijn in olie of lotion). Met de oog remover pads met olie verwijder je moeiteloos je waterproof make-up, het nadeel van olie is alleen dat als je dit dagelijks gebruikt het slecht kan zijn voor je ogen. Heb je wel is na het reinigen van je ogen met een olie, rode ogen gehad die geïrriteerd aanvoelden of misschien licht branderig aanvoelden? Dan is het verstandig om een ander product te gaan gebruiken voor het verwijderen van je oog make-up!


Reinigingsadvies 

Wil je je huid goed verzorgen en onzuiverheden en roodheden voorkomen reinig dan minimaal 2x per dag je gezicht. Let goed op welke producten je gebruikt, ze moeten wel geschikt zijn voor jouw huidtype. Heb je een droge huid dan is het bijvoorbeeld niet verstandig om een tonic met alcohol te gaan gebruiken, omdat deze nog meer vocht onttrekt aan je huid. Bij een droge huid is het verstandiger om een hydrofiele olie te gaan gebruiken, omdat deze weinig vocht onttrekt aan je huid.
'S avond reinigen is belangrijk omdat je dan je huid vrij maakt van alle vieze stoffen waar je de gehele dag mee in aanraking bent gekomen. Ook is reiniging 's avonds erg belangrijk, omdat je je gezicht vrij maakt van alle make-up die de gehele dag je poriën hebben afgesloten. 'S nachts voert je lichaam afvalstoffen af via de poriën, daarom is het erg belangrijk dat je ook in de ochtend je gezicht weer goed reinigt. Zo begin je de dag met een heerlijk, fris en gereinigd gezicht. Als je vervolgens na het reinigen een gezichtscrème aanbrengt, wordt deze ook nog is veel beter opgenomen door de huid.





Ik hoop dat je het leuk vond om dit blog te lezen en wat met de tips kunt die ik je heb gegeven. In de volgende blogs ga ik schrijven over de dieptereiniging en over maskers & pakkingen.
Wil je graag nog meer tips over het reinigen van je gezicht? Boek dan een afspraak bij Schoonheidssalon Younique Identity in Hengelo of stuur me een berichtje via mijn facebookpagina Younique Identity
Tot snel!


Liefs Marlijn












zondag 2 oktober 2016

Lip make-up van Make-up Studio



Hey Allemaal,
Dit blog gaat over de mooie lip make-up van Make-up Studio.
Waarom kies ik voor de lip make-up van Make-up Studio? Welke soorten lip make-up heeft Make-Up Studio? Wat zijn de voordelen van de lip make-up van Make-up Studio? Welke kleuren lip Make-up zijn er van Make-up Studio? En hoe breng ik eigenlijk een goede lip make-up aan op de lippen?

Voor een mooie lip make-up kun je gebruik maken van een lippotlood, een lippenstift en/of een lipgloss.

Lippotlood

Met een lippotlood kun je de vorm van de lippen corrigeren, de kleur van dit potlood stem je af op de tint van de lippenstift.
Een lippotlood moet kleur- en vormvast zijn en mag niet uitlopen, ook moet je hem goed kunnen slijpen. Met een geslepen lippotlood kun je strakkere en nettere lijnen trekken.

Lippenstift

Met een lippenstift geef je een mooie kleur aan de lippen. De kleur van de lippenstift moet bij de rest van de make-up en kleding passen om een mooi geheel te creëren.
Een lippenstift geeft kleur en accent aan je lippen. Het aanbrengen van de lippenstift doe je door middel van een lip penseel.
Het is belangrijk dat de lippenstift kleur- en vormvast, dekkend en goed uitstrijkbaar is, waarbij het natuurlijk ook erg belangrijk is dat de lippenstift lang blijft zitten en huidvriendelijk is.

Lipgloss

Een lippenglans of lipgloss kun je met een penseeltje over de lippenstift aanbrengen. De gloss geeft een extra mooie glans aan je lippenstift.
Wil je hygiënisch werken, breng dan met een spatel een kleine hoeveelheid lipgloss aan op de bovenkant van je hand. Vervolgens breng je met een lip penseel de lipgloss aan op je lippen.
Door op deze manier te werken, komen er geen bacteriën van je lippen op de lipgloss.
Deze tip kun je natuurlijk ook toepassen bij alle andere soorten make-up.


Swatches

Ik heb van 4 kleuren lippenstift swatches op mijn lippen gemaakt voor je, zodat je kunt zien hoe de kleuren zowel zonder gloss als met gloss uitkomen op je lippen.

Ik ben begonnen met de lip kleur donkerroze/paars (kleurcode 40p), aan de linkerkant zie je bij onderstaande swatches elke keer de lipstick zonder lipgloss en aan rechterkant met lipgloss.
De 40P kleur lipstick is licht vrij basic om te dragen en is als je hem dikker en dekkender aanbrengt erg opvallend. Hier moet je van houden en dit moet bij je passen, wil je deze met plezier dragen.
Ik heb deze licht en vrij basic opgebracht zoals te zien is op onderstaande foto's:


Lipstick 40P zonder lipgloss                                               Lipstick 40P met lipgloss

Vind je het fijn om een wat neutralere kleur roze lipstick te dragen dan raad ik je aan om de kleur 36P te gebruiken. Je kunt deze kleur zowel wat lichter en dun aanbrengen als donkerder en dikker, hierdoor krijg je verschillende looks.
Ik vind zelf kleur 36P erg mooi, zowel met als zonder gloss is deze met vele make-up looks te combineren. Dit is absoluut mijn favoriet van de make-up studio lipsticks.

Lipstick 36P zonder lipgloss                                               Lipstick 36P met lipgloss

Wil je iets meer kleur op je lippen en een opvallender tint? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een rode of bruine tint lipstick. Beide zijn het super mooie kleuren, waarbij ik de lipstick 23 met lipgloss persoonlijk het mooist vind. Deze is mooi te combineren met een klassieke make-up look.

Lipstick 23 zonder lipgloss                                               Lipstick 23 met lipgloss
 
Lipstick 33P zonder lipgloss                                               Lipstick 33P met lipgloss

Naast deze 4 kleuren lipstick en de overige kleuren lipstick van deze serie, heeft make-up studio ook matte kleuren lipstick. Deze kleuren ga ik later in een ander blog laten zien.
De voordelen van de lipsticks van Make-up Studio vind ik dat ze erg goed gepigmenteerd zijn, de kleuren erg mooi zijn, ze niet uitdrogen, ze lang blijven zitten en deze lipstick gaat erg lang mee.
Alle lipsticks van Make-up Studio kun je hier bekijken en kopen, ze kosten € 15,90 per stuk.
 
Ik hoop dat je het leuk vond om dit blog te lezen en wat met de tips kunt die ik je heb gegeven.
Wil je deze kleuren een keer uitproberen of wil je tips op make-up gebied van een professionele make-up artist? Boek dan een afspraak bij Schoonheidssalon Younique Identity in Hengelo.
Tot snel!


Liefs Marlijn















zondag 4 september 2016

Massages


@ Schoonheidssalon Younique Identity
Model: Nadine de Klerk
Masseuse: Schoonheidssalon Younique Identity / Marlijn Dekker

Hey Allemaal,

Dit blog gaat over massages en alles rondom massages.
Welke soorten klassieke massages zijn er? Wat zijn de effecten van een massage? Wat zijn de doelen van de klassieke massages? Welke soorten speciale massages zijn er en wat zijn de doelen van deze speciale massages? Wat zijn contra-indicaties voor een massage, wanneer mag je niet masseren?


Effecten van massages

Een massage is opgebouwd uit verschillende massagegrepen.
De massagegrepen hebben zowel directe als indirecte effecten op de huid.
Alle grepen werken direct op het  huid- en spierweefsel, de bloed- en lymfevaten en op de zenuwuiteinden.
Door druk, rek en wrijving ontstaan mechanische prikkels die direct effect hebben.
Een direct effect is bijvoorbeeld warmteontwikkeling of het losmaken van dode huidcellen.
Een indirect effect is bijvoorbeeld ontspanning van verkrampte spieren of een prettig gevoel waardoor ontspanning ontstaat.


Soorten klassieke massages 

De klassieke massages kun je indelen in gezichtsmassages en lichaamsmassages.

De lichaamsmassages kun je weer onderverdelen in:
  • rug, nek en schouder massage
  • arm en handmassage
  • buik massage
  • bil massage
  • beenmassage en voetmassage

    Doelen van de massages

    De doelen van een gezichtsmassages zijn:
    • het verstevigen van spierweefsel
    • ontspanning
    • het verbeteren van de doorbloeding
    • het verstevigen van de huid 


    De doelen van de lichaamsmassages zijn:
    • ontspannen van verkrampte spieren
    • verbeteren van de huid- en spierdoorbloeding
    • vermindering van vermoeidheid
    • stimuleren van ontspanning en het creëren van een prettig gevoel

    Soorten speciale massages 

    Er worden ook speciale massages in schoonheidssalons, beauty centra en bij massagepraktijken gegeven zoals:
    • Lymfedrainage
    • pincementsmassage
    • ayurvedische massage
    • bindweefselmassage
    • shiatsumassage
    • penseelmassage
    • hotstonemassage 
    Ik ga de shiatsumassage, bindweefselmassage en hotstonemassage verder uitleggen voor jullie.


    Shiatsumassage

    Bij de shiatsu massage wordt gebruik gemaakt van druk door middel van de vingers, duimen of de handen, van de masseur of masseuse.
    Tijdens de massage wordt deze druk op de meridianen (energiekanalen) van je lichaam gezet, hiervoor wordt gebruik gemaakt van lichaamsgewicht en niet van spierkracht.


    Deze massage is bij iedereen anders, dat komt omdat iedereen anders is. De één kan op andere plekken energie blokkades in het lichaam hebben dan de ander.
    Door deze blokkades op te lossen door middel van druk wordt je gezondheid verbetert. Deze massage wordt vaak ingezet bij: hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, sportblessures, menstruatiepijn en rugpijn. Ook activeert deze massage het natuurlijke vermogen om te herstellen en stimuleert het de bloed- en lymfecirculatie van je lichaam.


    Bindweefselmassage

    Een bindweefselmassage wordt toegepast op de laag tussen je spieren en je huid. Door een bindweefselmassage verbetert de doorbloeding van de huid en verbetert het bindweefsel.
    Ook kan deze massage migraine, darm problemen, chronische verkoudheid, hoofdpijn en slapeloosheid verbeteren.

    Het nadeel van een bindweefselmassage is dat het erg pijnlijk kan zijn, daarom is het fijner als je na deze massage ook een ontspanningsmassage krijgt. Dan sluit je de behandeling ontspannen af en ga je ontspannen weer naar huis.


    Hotstone massage

    Een hotstone massage is een heerlijke, ontspannende massage met warme basalt stenen. Een hotstone massage geeft verlichting bij gespannen spieren, doordat er gemasseerd wordt met basalt stenen van ongeveer 45 graden Celsius.


    Basalt is een ijzerhoudende, harde vulkanische gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen de warmte goed vasthouden. De massage werkt dieper op je spieren dan een manuele massage, dit komt door de warmte van de stenen en de druk die gezet wordt tijdens deze massage. De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en vervolgens gebruikt tijdens de massage. Door de warmte van de basalt stenen werkt deze massage direct op je zenuwbanen in je lichaam. De combinatie van warmte en beweging tijdens deze massage zorgen voor een diepere werking op je spierweefsel.
    Deze massage ontspant je gespannen spieren, heeft een rustgevende werking bij stress, verbetert je doorbloeding, vermindert pijn bij gewichtsklachten, rugklachten en spierpijn.


    Contra-indicaties, wanneer mag je niet masseren?

    Massage oefent altijd een grote kracht uit op je lichaam of de plekken waar je gemasseerd wordt.
    Het is altijd van belang dat de masseur/masseuse samen met jou een gesprek voert over je gezondheid, er kunnen namelijk redenen zijn (contra-indicaties) waarom een bepaalde massage niet uitgevoerd mag worden of de massage aangepast moet worden.

    De algemene contra-indicaties voor een gezichtsmassage zijn:
    • een huid met actieve acne
    • koortsblaasjes in het blaasjesstadium
    • een beschadigde huid
    • een huidziekte zoals bijvoorbeeld eczeem
    • een huid met gezwellen, bijvoorbeeld aan de lymfeknopen

    De algemene contra-indicaties voor een lichaamsmassage zijn:
    • ontstekingen
    • koorts 
    • kanker
    • hart afwijkingen
    • bloeduitstortingen
    • huidgezwellen en abnormale pigmentaties
    • oedeem
    • spataderen
    • pijn
    • zwellingen van de lymfeklieren
    • circulatiestoornissen zoals een hoge bloeddruk
    Er zijn ook nog specifieke contra-indicaties voor bijvoorbeeld de buik massage of bij een massage van andere delen van het lichaam. Een buik massage mag bijvoorbeeld niet gegeven worden net na de maaltijd of bij de 1e 3 maanden van de zwangerschap.


    Intakegesprek en anamnese

    Het is altijd belangrijk om met de masseur/masseuse een intakegesprek te hebben over je gezondheid, voordat er gemasseerd gaat worden. Het is ook belangrijk dat de masseur/masseuse een anamnese uitvoerd om te kijken wat de conditie van je huid is en of er eventuele contra-indicaties zijn.
    Als je twijfelt is het altijd verstandig om je huisarts of behandelend arts om advies te vragen.

    Ik hoop dat je het leuk en interessant vond om dit blog te lezen.
    Wil je meer weten over massages? Bekijk dan is mijn website of boek een afspraak bij Schoonheidssalon Younique Identity in Hengelo.
    Tot snel!


    Liefs Marlijn






    dinsdag 2 augustus 2016

    Het geheim van de Make-Up Studio Lumière oogschaduw



     

    Hey Allemaal,

    Dit blog gaat over de mooie Lumière oogschaduw make-up van Make-Up Studio.
    Ik gebruik tijdens mijn glamourshoot werkzaamheden als make-up artist (visagiste) vaak de make-up producten van Make-Up Studio.
    Ik gebruik tijdens de glamourshoots het liefst de Lumière oogschaduw van Make-Up Studio, omdat deze oogschaduw kwalitatief heel erg goed is.
    Hij is goed gepigmenteerd en daarom veel makkelijker en beter aan te brengen is. Ook komt de oogschaduw veel mooier uit doordat de kleuren heel intens zijn. Dit geeft hele gave en mooie resultaten bij de glamourshoots, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

    Gebruikte Lumière oogschaduw: Chestnut Gold


    Ik heb 8 hele mooie kleuren oogschaduw van Lumière en 2 blushes:
    De 5 oogschaduw kleuren in het palette op onderstaande foto: ivory gold, classy champagne,golden Brown, metallic green & amazing blue.

    De 3 losse kleuren: Mysterious Taupe, Chestnut Gold & Blue Emerald.
    En als laatst de 2 kleuren blushes van lumiere: True Terra & Sweet Pink





    Je kunt de oogschaduw en blusher producten van Make-Up Studio zowel droog als nat gebruiken, waarbij je hele andere effecten creëert. Als je droog werkt komen de kleuren wat zachter en lichter uit, ga je nat werken dan worden de kleuren veel intenser en vallen ze meer op. Ik heb van alle kleuren swatches op mijn arm gemaakt, zodat jullie kunnen zien hoe de kleuren zowel droog als nat uitkomen op je huid.


    Swatches

    Neutrale kleuren

    Ik ben begonnen met de neutralere tinten: Ivory Gold, Classy Champagne, Chestnut Gold & Golden Brown.
    V.l.n.r. : Ivory Gold, Classy Champagne, Chestnut Gold & Golden Brown
    De swatches zien er mooi uit, vooral de kleuren die ik nat aangebracht heb komen heel erg mooi uit.
    Persoonlijk vind ik de Ivory Gold en de Classy Champagne van deze kleuren het mooist. Als je van wat meer donkere kleuren houdt, een licht getinte huid hebt of donker haar dan zijn de Chestnut Gold & Golden Brown heel erg geschikt. Deze twee kleuren zou je ook goed kunnen gebruiken voor Smokey Eyes.


    Blushers

    De swatches van de blushers zijn zowel droog als nat aangebracht erg mooi. Je ziet heel duidelijk dat er verschillende tinten in deze blushers zitten. De True Terra heeft een meer oranjere tint en de Sweet Pink een veel rozere tint.
    Links: True Terra Rechts: Sweet Pink 

     

     

    Opvallende tinten

    De swatches van de kleuren: Mysterious Taupe, Metallic Green, Blue Emerald & Amazing Blue zijn ook erg mooi op de huid.
    V.l.n.r.: Mysterious Taupe, Metallic Green, Blue Emerald & Amazing Blue

    Bij deze swatches vind ik zelf alle kleuren die nat aangebracht zijn het mooist, omdat de kleur van de oogschaduw heel duidelijk naar voren komt en de glitters zie je ook heel goed. Ik vind ze heel erg gaaf!
    Mijn advies voor als je deze oogschaduw wilt gaan gebruiken: gebruik voor een dag make-up de kleuren droog, zodat ze wat zachter en lichter aangebracht worden. Voor een avond make-up kun je ze gerust ook nat aanbrengen, zodat de kleuren beter zichtbaar zijn.
    Tip: Breng de Lumière oogschaduw is nat aan over je eyeliner, dit geeft een heel mooi effect.
    Wil je zelf graag deze oogschaduw aanschaffen? Dan kun je al deze kleuren en nog veel meer mooie Lumière oogschaduw hier kopen bij Make-Up Studio voor € 17,90 per stuk.

    Ik hoop dat je het leuk vond om dit blog te lezen en wat met de tips kunt die ik je heb gegeven.
    Wil je deze kleuren een keer uitproberen of wil je tips op make-up gebied van een professionele make-up artist? Boek dan een afspraak bij Schoonheidssalon Younique Identity in Hengelo.
    Tot snel!


    Liefs Marlijn







    woensdag 29 juni 2016

    Het geheim van mooie wenkbrauwen

    Hey Allemaal,

    Dit blog gaat over de wenkbrauwen en alles rondom de wenkbrauwen.
    Vind je het moeilijk om je wenkbrauwen netjes in model te epileren? Loop je vaak voor je gevoel te klungelen met het epileren? Wil je graag hulp en tips om je wenkbrauwen mooi in model te krijgen?
    Wil je weten wat de functie is van de wenkbrauwen? Wil je weten waarom de ene vorm wenkbrauw wel past bij het gezicht van een vriendin of familielid en niet bij jou? Waarom is de vorm van de wenkbrauwen zo belangrijk? Waar moet je op letten bij het epileren van de wenkbrauwen? Welke vormen van epileren zijn er en wat is het verschil?
    Wil je graag antwoord op deze vragen, dan is dit het ideale blog voor jou!

    @ Nathan Maas Photography
    Photography: Nathan Maas Photography / Nathan Maas
    Model: Pam van der Putte
    Make-up & Hair: Schoonheidssalon Younique Identity / Marlijn Dekker

    Functies van de wenkbrauwen

    De wenkbrauwen hebben de volgende 3 functies: ze beschermen de ogen, ze geven expressie aan gevoelens en hebben een esthetische functie.

    Wenkbrauwen beschermen de ogen, ze zorgen ervoor dat vocht niet in de ogen komt en beschermen de ogen tegen de zon.
    Daarbij geven wenkbrauwen een expressie aan gevoelens, donkere wenkbrauwen kunnen een gezicht meer laten spreken. Hoe breder de wenkbrauwen hoe minder de expressieve functie is.
    De wenkbrauwen hebben vanuit het oude Egypte ook een esthetische functie, vrouwen veranderden de wenkbrauwen van vorm en kleur om de aantrekkingskracht te vergroten.
    Als je de wenkbrauwen verandert van vorm of kleur, verander je ook je gezichtsuitdrukking.
    Daarom is het erg belangrijk om bij het epileren goed te kijken naar je gezichtsvorm en de wenkbrauwen af te stemmen op je gezicht en je ogen. Bij de één staat een bepaalde vorm wenkbrauw wel mooi, terwijl bij de ander deze vorm wenkbrauw helemaal niet staat.

    De vorm van je wenkbrauwen bepalen

     
    De vorm van je wenkbrauw kun je bepalen door de volgende stappen te volgen:
    1. Leg een spatel of je pincet langs je neusvleugel en je binnenste ooghoek. Het raakvlak tussen je spatel of je pincet met je wenkbrauw is het punt waar je wenkbrauw hoort te beginnen.Leg nu de spatel of het pincet van je neuslijn naar je buitenste ooghoek, het raakvlak is nu het punt waar je wenkbrauw moet eindigen. 
    2. Handig om te weten is dat het begin- en het eindpunt van je wenkbrauw vaak op een horizontale lijn ligt.
    3. Als je deze stappen hebt doorgelopen, verdeel je je wenkbrauw denkbeeldig in drie stukken. De eerste twee stukken lopen iets schuin omhoog. Het laatste stuk buigt iets naar beneden af.

    Gezichtsvormen

    Het is belangrijk om bij het epileren te letten op de vorm van je gezicht en de vorm van je ogen.
    Hieronder een overzicht van de verschillende gezichtsvormen en de bijpassende geadviseerde wenkbrauw vormen.


    Rond gezicht

    Bij een rond gezicht kun je het beste proberen om een ronde boog te voorkomen. Dit kun je het beste doen door een schuin opwaartse lijn te maken, gevolgd door op twee derde van de aanzet een knik iets naar beneden te maken. Je kunt de bovenkant van de wenkbrauw iets rechter maken door daar iets te epileren (zie bovenstaande plaatjes 'rond gezicht').


    Vierkant gezicht

    Bij een vierkant gezicht probeer je een platte en rechte wenkbrauwlijn te voorkomen.
    Let er goed op dat de wenkbrauw in het midden sterker buigt. Het beste kun je vanaf de aanzet tot de boog licht omhoog epileren (zie bovenstaande plaatjes 'vierkant gezicht').


    Driehoekig gezicht met punt naar boven (met een brede kaak)

    Vaak is je wenkbrauw te kort en ligt de boog van je wenkbrauw te ver naar het midden, je kunt dan je neuswortel verbreden door te epileren. Teken de wenkbrauw zelf iets langer bij aan het uiteinde van de wenkbrauw en verleg het hoogste punt wat meer naar de buitenkant door aan de bovenkant van de wenkbrauw te epileren (zie bovenstaande plaatjes 'driehoekig gezicht met punt naar boven').


    Driehoekig gezicht met punt naar beneden (met een breed voorhoofd)

     
    Maak de knik van je wenkbrauw op de helft met een hoge boog. Doe dit door de wenkbrauw bij te tekenen aan de bovenkant en aan de onderkant de wenkbrauw te epileren (zie bovenstaande plaatjes 'driehoekig gezicht met punt naar beneden').


    Lang gezicht

    Bij een lang gezicht kun je het beste voorkomen dat je wenkbrauwen te dicht bij elkaar komen te staan. Je kunt dit doen door bij je neusbrug te epileren, waardoor de neusbrug breder lijkt. Je wenkbrauw kun je eventueel aan het uiteinde wat langer bij tekenen (zie bovenstaande plaatjes 'lang gezicht').


    Diamantvormig gezicht

    Ook bij een diamantvormig gezicht kun je je neusbrug verbreden door te epileren bij je neusbrug (tussen de wenkbrauwen, boven je neus).
    Ik raad je aan om je wenkbrauw breed te laten en deze in een licht opwaartse lijn te laten uitlopen. Maak de punt niet te dun (zie bovenstaande plaatjes 'diamantvormig, zeshoekig gezicht').


    Epileren

    Als je deze stappen hebt doorlopen kun je gaan epileren.
    Voor het epileren van je wenkbrauwen kun je de volgende stappen volgen:
    • Je wenkbrauwen kun je het beste altijd eerst goed in model borstelen.
    • Trek altijd de huid onder je wenkbrauw strak met je wijs- en middelvinger.
    • Trek het haartje altijd met de haargroeirichting mee eruit en met een korte, snelle beweging.
    • Het is verstandig om tussen het epileren door elke keer het resultaat te bekijken en je wenkbrauw steeds weer in model te borstelen, zo zie je goed wat je doet en kun je de vorm goed bijwerken.
    Het goed epileren van de wenkbrauwen blijft oefenen oefenen oefenen. Wenkbrauwen zijn nooit gelijk aan elkaar, ze wijken altijd af. Je kunt ze als het ware het beste zien als zusjes en geen tweelingen!

    Epileren met draad
    Er zijn verschillende vormen van epileren zoals het epileren door middel van een pincet met schuine bek, het epileren met een automatisch pincet en het epileren door middel van draad. Met al deze vormen van epileren kun je hetzelfde resultaat creëren.

    Automatische pincet
    Pincet met een schuine bek
                                          

    Ik hoop dat je het leuk vond om dit blog te lezen en wat met de tips kunt die ik je heb gegeven.
    Wat zijn jou ervaringen met het epileren van de wenkbrauwen? Wil je jou ervaringen delen?
    Deel je ervaringen gerust onder dit blog.
    Wil je nog meer tips op wenkbrauw of make-up gebied van een professionele make-up artist? Boek dan een afspraak bij Schoonheidssalon Younique Identity in Hengelo.
    Tot snel!


    Liefs Marlijn