woensdag 7 december 2016

Dieptereiniging van je gezicht


Hey Allemaal,
Dit blog gaat over het volgende onderdeel van de reiniging van je gezicht, de dieptereiniging.
Wat is nu precies een dieptereiniging? Welke apparaten en producten zijn er voor een dieptereiniging? Wat is een peeling, lysing en een scrub en voor welk huidtype gebruik ik deze? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen een peeling, lysing en een scrub?

Dieptereiniging

Tijdens een dieptereiniging wordt je huid intensiever gereinigd dan tijdens een oppervlaktereiniging, bij een dieptereiniging kunnen ook comedonen en/of milia's worden verwijdert.
De dieptereiniging begint altijd met een voorbehandeling.
Er zijn verschillende voorbehandelingen mogelijk met bijvoorbeeld een:

  • warmtedampapparaat
  • paraffinemasker
  • lijnzaadpakking
  • warm kompres
  • huidverwarmend apparaat

Waterdampapparaat

Met een waterdampapparaat kun je je huid verwarmen en verweken. Dit is een goede voorbehandeling, voordat je onzuiverheden worden verwijdert door een schoonheidsspecialiste.



Paraffinemasker

Een paraffinemasker is ook een goede verwarmer en verwerker van je huid. Dit masker vormt over je huid een afsluitende laag, hierdoor komt de transpiratie op gang en verweken je bovenste huidlagen. Milia's en comedonen kunnen vervolgens makkelijker worden verwijderd.
Een paraffinemasker bevordert ook je huiddoorbloeding, werkt ontstekingsremmend en verzacht je huid.
Paraffine is een mineraal vet uit de bodem van de aarde, deze paraffine moet je smelten om te gebruiken bij een masker. Het is absoluut niet geschikt als masker voor mensen met tele’s en rosacea.

Lijnzaadpakking

Een lijnzaadpakking verwarmt en verweekt ook de huid. Deze behandeling kun je ook toepassen als voorbehandeling bij het verwijderen van onzuiverheden.
Een lijnzaadpakking is rijk aan oliën met vitamines op basis van linolzuur en bevat slijmstoffen. Deze pakking is een goede voorbehandeling voor het verwijderen van comedonen en onzuiverheden. Daarom is deze pakking het meest geschikt voor een vette en onzuivere huid, een vochtarme en slecht doorbloede huid.



Warme kompressen

Een warm kompres is een hele eenvoudige voorbehandeling. Een kompres kan warm gemaakt worden in een speciale handdoekwarmer, of simpel door gebruik te maken van warm water. Een warm kompres breng je altijd aan op je gereinigde huid voor het verwarmen en verweken van je huid. 

Huidverwarmende apparatuur

De huid kan ook verwarmt worden door het gebruik van een infraroodlamp. Infraroodbestraling mag gebruikt worden bij een oudere huid of een slecht doorbloede huid. Deze lamp is absoluut niet geschikt voor een huid die snel op warmte reageert met roodheden.

De hoornlaag



De hoornlaag is de bovenste laag van je huid, een verdikte hoornlaag heeft nadelen, je huiddoorbloeding is vertraagt wat ervoor zorgt dat je celdeling wordt belemmert. Ook reageert je huid minder snel op prikkels en vermindert het opnamevermogen. Door gebruik te maken van een peeling, lysing of een scrub kun je je dode opperhuidcellen verwijderen. Als je dode opperhuidcellen verwijdert zijn, kunnen je comedonen en milia's makkelijker verwijdert worden.
Ook kunnen de werkstoffen uit een dag of nachtcrème beter worden opgenomen door je huid.

Lysing

Het woord lysing komt van het Griekse woord 'lusis' dat losmaken betekent.
Een peeling en lysing kunnen dezelfde stoffen bevatten, met uitzondering van de schurende bestanddelen die in een peeling zitten.
In een lysing staat de werking van de enzymen (papayotine en pepsine) voorop, dit zijn enzymen die ervoor zorgen dat je hoornlaag verdund.
Een lysing is geschikt voor ieder huidtype omdat je niet hoeft te schrubben en er geen schurende bestanddelen in zitten.

Een lysing is geschikt voor de behandeling van de volgende huidtypes:
  • een huid met roodheden;
  • actieve acne;
  • een oudere en verslapte huid;
  • een lysing is geschikt voor ieder huidtype.

 

Peeling

Het woord peeling is afkomstig van het Engels woordt 'to peel' dat schillen betekent. Een peeling kan de volgende werkzame stoffen bevatten:
  • Hoornstofverwekende stoffen zoals bijvoorbeeld plantaardige extracten van een paardebloem, lindebloesem of van brandnetel;
  • schurende stoffen zoals krijt, marmerpoeder of kietelzuur; 
  • hoornstofsplitsende stoffen zoals bijvoorbeeld pepsine (dit is een dierlijk eiwitsplitsend enzym) en papayotine (dit is een plantaardig eiwitsplitsend enzym);
  • organische zuren, deze zorgen ervoor dat je cellen van de hoornlaag loskomen voorbeelden zijn wijnsteenzuur, citroenzuur of melkzuur.
Een peeling is geschikt voor de behandeling van de volgende huidtypes:
  • een huid met littekens;
  • passieve acne;
  • een verdikte hoornlaag;
  • een vette, grove huid.
Een peeling is niet geschikt voor de volgende huidbeelden/huidtypes:
  • een huid met roodheden;
  • een dunne en gevoelige huid;
  • actieve acne;
  • een oudere en verslapte huid.

Scrub

In een scrub zitten geen hoornsplitsende stoffen en een scrub bevat alleen schurende bestanddelen en heeft hierdoor alleen een mechanische werking.

Een scrub is geschikt voor de behandeling bij:
  • een sterk verhoornde huid;
  • een huid met littekens.
Een scrub is absoluut niet geschikt voor de behandeling van een huid met roodheden, actieve acne, een dunne en gevoelige huid of een oudere en verslapte huid .


Dieptereinigingsadvies 

 
Wil je je huid goed verzorgen en onzuiverheden en roodheden voorkomen reinig dan minimaal 2x per dag je gezicht. Let goed op welke producten je gebruikt, ze moeten wel geschikt zijn voor jouw huidtype. Heb je bijvoorbeeld een erg rode huid die vaak snel reageert op producten, kies dan voor een lysing en niet voor een peeling. Een lysing bevat geen schurende bestanddelen en is zachter voor je huid.
Heb je een huid met veel actieve acne, zorg dan ook dat je voor een zachte lysing kiest. Een peeling en een scrub zijn absoluut niet geschikt voor jouw huid!
Twijfel je over jouw huidtype en welke producten goed passen bij jouw huid? Zorg dan dat je je laat adviseren door een goede, gediplomeerde schoonheidsspecialiste. Zo voorkom je dat je je huid behandelt met verkeerde producten en zal je merken dat je huid er veel beter uit gaat zien.


Wil je een goede verzorgde huid? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk 's ochtends en 's avonds je gezicht grondig reinigt, hiermee voorkom je onzuiverheden. 
'S avond reinigen is belangrijk omdat je dan je huid vrij maakt van alle vieze stoffen waar je de gehele dag mee in aanraking bent gekomen. Ook is reiniging 's avonds erg belangrijk, omdat je je gezicht vrij maakt van alle make-up die de gehele dag je poriën hebben afgesloten. 'S nachts voert je lichaam afvalstoffen af via de poriën, daarom is het erg belangrijk dat je ook in de ochtend je gezicht weer goed reinigt. Zo begin je de dag met een heerlijk, fris en gereinigd gezicht. Als je vervolgens na het reinigen een gezichtscrème aanbrengt, wordt deze ook nog is veel beter opgenomen door de huid.






Ik hoop dat je het leuk vond om dit blog te lezen en wat met de tips kunt die ik je heb gegeven. In de volgende blogs ga ik schrijven over comedonen & milia's en maskers & pakkingen.
Wil je graag nog meer tips over het reinigen van je gezicht? Boek dan een afspraak bij Schoonheidssalon Younique Identity in Hengelo of stuur me een berichtje via mijn facebookpagina Younique Identity
Tot snel!



Liefs Marlijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten